Theater de Generator

Middelstegracht 36 Leiden
info@theaterdegenerator.nl
http://www.theaterdegenerator.nl

The Uselessness of Art - Dans & Vurig Debat over de zin van kunst, beide dagen om 15.30uur. Met de danslezing `About dance, fireflies and the end of the world as we know it´en een debat over de zin van kunst met o.a. Izaak Zwartjes, ROEM Leiden, PS Jong, Nadia Bekkers, Nadia Varsovia en Julian Isenia. Gemodereerd door Janice Deul en Aynouk Tan.

Discipline
performance, debat

Voeg toe aan favorieten

Verwijder van favorieten

Meer info

Moet kunst nut hebben om nuttig te zijn? Moet kunst een verkoopbaar product zijn? En wie bepaalt de waarde van kunst? Een ode aan de zin en zinloosheid van kunst!

In het middelpunt van het programma staat de lezing-performance van choreograaf Sandra Kramerova `About dance, fireflies and the end of the world as we know it´. Deze dans-lezing bevraagt ​​de rol van dans en kunst in onze moderne, westerse samenleving en viert dans als een "volkomen nutteloos fenomeen".

Na de performance is er aansluitend een vurig debat over de zinloosheid en zinvolheid van kunst. Bekende koppen uit de kunsten gaan met elkaar en het publiek in gesprek.

Daarnaast kun je de open repetities bijwonen van 'Answers', de nieuwste voorstelling van Dance Company The Kitchen / Jamie de Groot. Een multidisciplinaire dansvoorstelling met als thema 'het waarnemen van een realiteit' en de constante zoektocht naar de antwoorden op de retorische vragen van het leven. 'Answers' is tevens een nieuwe Generator productie die in 2020 bij ons in première gaat.

Aanvang voorstelling en debat op beide dagen is 15.30 uur. Tickets zijn 7.50 euro aan de deur of 8,58 euro in de voorverkoop.

De open repetities zijn beide dagen gratis toegankelijk om 12.00 uur en om 14.00 uur.

Deze kunstenaar heeft geen kunstwerken toegevoegd.

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
kunstroute@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje