Voice4Thought in Scheltema tijdens Kunstroute

Voice4Thought brengt kunstenaars, wetenschappers, journalisten, beleidsmakers en activisten van verschillende achtergronden samen. Dit jaar rondom het thema: Digitale Radicalisering

Voice4Thought brengt kunstenaars, wetenschappers, journalisten, beleidsmakers en activisten van verschillende achtergronden samen. V4T ondersteunt en biedt een digitaal platform voor deze mensen en stimuleert daarmee de dialoog over sociale verandering. Via verschillende branches, waaronder beeldende kunst, streeft V4T ernaar nieuwe vormen van kennis en reflectie te creëren.

 

Ieder jaar omhelst V4T een ander thema en en thema van dit jaar is digitale radicalisering. Het verlangen naar verandering kan worden aangewakkerd door angst of door hoop. Bij radicalisering, met name in het sociale en politieke klimaat van vandaag, denken we aan extreme acties die zich uiten in diverse vormen van geweld en agressie. Maar radicalisering is veel genuanceerder dan dit en presenteert zich in vele vormen. En wat is de rol van de digitalisering hierin? 

 

Tijdens de Kunstroute, in Scheltema, worden Leidse kunstenaars gevraagd werk te exposeren waarmee ze hun visie op het concept radicalisering geven, door te kijken naar de verschillende vormen en de context waarin ze wordt gevonden. Door het gebruik van diverse media (fotografie, schilderijen, video en performance) geeft het een brede visie op het thema. V4T werkt hiermee samen met stichting Peen en Ui, een welbekend kunstenaarsinitiatief in Leiden.

 

Website: http://voice4thought.org/e-arts/

Locatie: Scheltema, expo 1

Email: cindy@voice4thought.org

< ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
r.vanderploeg@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje