Performance Art=

Op zaterdag 23 september vindt om 10.30 een live optreden van de performance Art= plaats tijdens de opening van de Kunstroute bij Ars Aemula Naturae. Art= is een initiatief van kunstenaar Marlies van Boekel.

Kunst is niet te definiëren in één zin. Met de tekst van Art = omschrijft beeldend kunstenaar Marlies van Boekel kunst op 177 verschillende manieren, zowel vanuit het standpunt van de maker als van de beschouwer. Alle associaties die kunst kan oproepen variëren van zeer positief (Art = heaven) tot zeer negatief (Art = crap) en alle registers daartussen. De tekst wordt voorgedragen door een spreekkoor en zal tijdens het kunstrouteweekend live te zien zijn tijdens de opening en op diverse andere tijden en plekken langs de route. Een videoregistratie zal doorlopend worden vertoond bij startpunt ARS.

Met deze tekst wil zij de positieve uitwerking aangeven die kunst heeft op mensen als tegenwicht tegen de puur materialistische of politieke kijk op de wereld. Zij wil laten zien dat kunst mensen met elkaar verbindt omdat kunst verwijst naar alle denkbare menselijke emoties en daarom niet los staat van de werkelijkheid.

Daarom begint en eindigt de tekst ook met Art = Hope. Hoop voor een toekomst waarin mensen meer gericht zijn op samenwerking dan op verdeling en vernietiging. Een jonge vluchtelinge begint met deze eerste zin om uit te drukken hoe kwetsbaar je bent, als je helemaal alleen bent. Daarna krijgt ze bijval van steeds meer andere deelnemers om te laten zien hoeveel sterker je staat als je samen bent en solidair bent met elkaar.

< ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
r.vanderploeg@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje