Kunstroute Scholenproject over de Jonge Rembrandt

Rondom de Kunstroute wordt traditiegetrouw een scholenproject georganiseerd voor de groepen 7/8 van Leidse Basisscholen.

De kern van dit project wordt dit jaar gevormd door een rondleiding langs plaatsen in de stad Leiden die met de Jonge Rembrandt zijn verbonden. Vervolgens brengen de leerlingen een bezoek aan het atelier van een kunstenaar om in een workshop op een creatieve manier te reflecteren op de rondleiding en de theorie die in de klas is behandeld.

 Inhoudelijk staat jong talent, zoals Rembrandt dat ook was, centraal. en wordt vertaald naar zelfbeeld. Dit kan bijvoorbeeld portret tekenen zijn, of anderszins. Bevraagd wordt welke factoren invloed hebben op wie je bent? Hoe was dat voor Rembrandt in Leiden en hoe is dat voor de scholieren nu? Dit jaar nemen 26 klassen van 9 verschillende scholen, in totaal ruim 640 leerlingen) deel aan het Kunstroute Scholenproject. Dat is een verdubbeling ten opzichte van voorgaand jaar. Museum De Lakenhal hecht groot belang aan het blijvend inspireren en verbinden, ook tijdens de sluiting ten behoeve restauratie en uitbreiding. 

< ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
r.vanderploeg@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje