JUBILEUMEDITIE KUNSTROUTE LEIDEN MET 6.000 BEZOEKERS GROOT SUCCES

De route startte in Museum De Lakenhal, uiteindelijk bezochten 6.000 mensen het evenement.

86 locaties, 165 deelnemers
Verspreid over 86 locaties konden geïnteresseerden 165 Leidse kunstenaars (ateliers), galeries en kunstenaarsinitiatieven bezoeken. De kunstenaars waren het hele weekend aanwezig om toelichting te geven op hun werk. De jaarlijkse route voerde naast beeldende kunst ook langs een aantal bijzondere projecten. De ‘Aqua Machina’ van kunstenaar Lamp Wouda in de Oude Singel, voor de deur van startpunt Museum De Lakenhal, sprong bijvoorbeeld in het oog (zie foto van fotograaf Mireille Kniese).

De Kunstroute bestaat dit jaar 25 jaar en heeft in die jaren vele bezoekers getrokken en kunstenaars een podium gegeven. De diversiteit van de Kunstroute is groot: van autonome kunstenaars tot aan projecten met scholieren, maar ook cartoons, glaskunst, performances en schilderijen. De Kunstroute laat een breed palet hedendaagse en Leidse kunst zien en biedt zo een belangrijk platform voor de ontwikkeling ervan.

Over Museum De Lakenhal
Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden. Het roemruchte verleden van de stad wordt belicht in zeven collectiepresentaties, waaronder De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken. De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens ‘Laatste Oordeel’ (1526-27), fraai gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Sinds 1874 is het museum gevestigd een monumentale, 17e-eeuwse keurhal voor wollen stoffen, die in 2017-2019 zorgvuldig werd gerestaureerd en uitgebreid met moderne architectuur. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden die hier plaatsvinden, is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!< Ga terug

Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden
071 5167965
kunstroute@lakenhal.nl

Webdevelopment: Studio Projectie

Design: John Stelck, Biskaje